Van vrijdag 13 januari 20.00 uur tot zaterdag 14 januari 13.00 uur is de N18 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen tussen Lichtenvoorde-zuid en de Hamelandweg (N313). Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

Het kruispunt N18-Zieuwentseweg wordt opgeheven en het kruispunt N18 Richterslaan wordt uitgebreid. Ook bouwt Rijkswaterstaat onder de N18 een tunnel voor (brom)fietsers en voetgangers en vervangen ze het geluidscherm. Het doorgaand verkeer op de N18 wordt in beide richtingen omgeleid via de N313 en de N318 (Aalten). Verkeer vanaf en naar Zieuwent wordt eveneens omgeleid. De omleidingsroutes zullen staan aangegeven op informatieborden langs de weg. In verband met weersomstandigheden kan de planning worden aangepast. De werkzaamheden worden dan uitgevoerd op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari.

Vanaf medio januari tot eind maart zullen er een aantal dingen veranderen voor weggebruikers. Zo blijft gemotoriseerd verkeer op N18 mogelijk in beide richtingen, maar ter hoogte van Lichtenvoorde alleen over de (aangepaste) noordelijke rijstrook, en geldt er een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De N18 van en naar Zieuwent is bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer, maar de oversteek Zieuwentseweg en de kruising N18 Zieuwentseweg van en naar Lichtenvoorde wordt definitief gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verder is vanaf eind januari de Europaweg gesloten voor al het verkeer tussen Lakendijk en Europaweg in beide richtingen. Percelen aan de Boschlaan en Europaweg blijven wel bereikbaar, hiervoor worden maatwerkafspraken gemaakt tussen eigenaren en de aannemer. Kijk voor meer informatie op de website van www.rijkswaterstaat.nl.

© Foto: Rijkswaterstaat