Heel wat ‘Wiesneuzen’ leerden afgelopen jaar weer een ‘betjen plat praoten’. Net als voorgaande jaren worden de Wiesneuslessen afgesloten met een mooi evenement. Dit vindt plaats op zondagmiddag 17 september in het Achterhoeks Openluchtmuseum in Lievelde en staat helemaal in het teken van kunst. Basisschoolkinderen die er wel eens over hebben gedacht om kunstenaar te worden, of het leuk vinden om lekker creatief bezig te zijn, zijn van harte welkom.

Speciaal voor alle Achterhoekse kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s, heeft Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers die zondagmiddag het museumterrein afgehuurd. Iedereen mag gratis naar binnen en kinderen kunnen meedoen aan een speciaal kunstcircuit. Hierin maken ze kennis met vier kunstdisciplines, onder begeleiding van vijf verschillende kunstenaars. Natuurlijk gaan de kinderen ook lekker zelf aan de slag en aan het eind van de middag hebben ze allemaal een eigen kunstwerk gemaakt.

Ruim 2500 Achterhoekse kinderen kregen dit jaar een Wiesneus-dialectles op school. Het thema van Wiesneus 2023 is kunst, daarom is voor de feestelijke afsluiting van het project gekozen voor een bijzondere combinatie van streektaal en kunst. Kunstenaar Mirjan Koldeweij heeft deze afsluiting samen met ECAL voorbereid.

© Foto: ECAL