Inbrekers hebben afgelopen weekend op meerdere plekken in Zelhem toegeslagen. Bij voetbalclub ZZC’20 werd met een koevoet voor duizenden euro’s schade aangericht, terwijl op meerdere andere plekken spullen werden weggenomen.

“Dit verhaal kent alleen maar verliezers, ook voor de inbrekers, want er was niks te halen”, zegt bestuurslid Werner Roelofs van ZZC’20. Hij werd zondagochtend rond 05.00 uur ’s nachts uit zijn bed gebeld nadat het alarm bij de club was afgegaan. Ter plaatse bleek er een ravage te zijn ontstaan. De inbrekers poogden volgens Roelofs met een koevoet meerdere kleedkamerdeuren te openen, zonder succes: “Toen zijn ze richting de kantine gelopen waar ze probeerden de openslaande deuren open te krijgen. Toen dat ook niet lukte, hebben ze een betonvoet met paal en al door de ruit gegooid. Toen is het alarm afgegaan en zijn ze waarschijnlijk gevlucht.”

De politie meldt maandag dat er in de voorgaande dagen op meerdere plekken is ingebroken. In de nacht van zaterdag op zondag sloegen inbrekers eveneens toe bij Camping Pluimerskamp, vlakbij de voetbalclub. Tussen vrijdag en zaterdag werd er een bladblazer gestolen uit een schuur aan de Pluimersdijk. Ook aan de Boeninksteeg werd in een schuurtje ingebroken. “Hierbij is een fiets en een jerrycan met diesel gestolen”, laat de politie in een bericht op Facebook weten. “Ook bleek een zak met vlees gestolen.” De politie geeft daarbij geen signalement van mogelijke daders.

‘Het is kansloos’
Inmiddels heeft voetbalvereniging ZZC’20 aangifte gedaan van de inbraak. Bij de voetbalclub moet de nodige schade worden herstelt, van de kapotte ruiten tot een zestal geforceerde deuren. Ook werd een stuk hek kapot geknipt om toegang te krijgen tot het terrein. De kostenpost bedraagt volgens Roelofs enkele duizenden euro’s, waarbij hij hoopt het nodige te kunnen verhalen op de verzekering. “Ik snap sowieso niet dat ze in coronatijd in de kantine van een vereniging inbreken”, verzucht het bestuurslid. “Het is kansloos.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep REGIO8

Foto: ZZC’20