De Zwarte Cross kan in Lichtenvoorde blijven nu er een akkoord is bereikt met de motorcrossclub MACL. Organisator De Feestfabriek had een conflict over de huur van het circuit op de Besselinkschans, maar nu is er een overeenkomst voor onbepaalde tijd gesloten tussen de partijen.

“Supermooi nieuws, want dat betekent dat wij met de Zwarte Cross in Lichtenvoorde kunnen blijven”, laat De Feestfabriek in een bericht op de website weten. “Zowel wij als de MACL zijn uiterst tevreden over alle gemaakte afspraken.” Marcel Eekelder werd enige tijd geleden door de motorcrossclub uit Lichtenvoorde naar voren geschoven om op te treden als bemiddelaar nadat het vorige huurcontract was verlopen. Hoe het akkoord er precies uitziet is niet bekend, wel kan De Feestfabriek voor onbepaalde tijd gebruik blijven maken van het circuit.

Voorlopig staat de volgende editie van het festival voor komend jaar gepland van 14 tot en met 17 juli. “‘Fingers crossed’ zullen we maar zeggen”, aldus De Feestfabriek. De afgelopen twee jaar was er geen Zwarte Cross door de geldende coronamaatregelen. Als vervanger werd de Mega Immuun Party in de steigers gezet, maar ook dit evenement kon niet doorgaan.