Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open tuin dag met plantjesmarkt in Joppe

20 mei

Op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) organiseert Tuinderij De Veldhof een open tuin dag met rondleidingen, workshops en een plantjesmarkt. Die dag kun je biologische groentenplantjes kopen zoals tomaten, komkommer, pompoen, courgette, sla, kruiden. Er zijn rondleidingen over de tuin waarin tuinder Valérie je meeneemt door de zelfoogsttuin en het voedselbos. Je kunt vers geoogste groenten kopen en instappen als nieuw oogstlid, met een proefperiode van vier weken. Stichting Levende Grond organiseert een gratis workshop ‘Levende grond: ervaren & verbinden’.

De tuinderij is een gemeenschapsproject (CSA), een dynamische tuin met een divers aanbod van groenten, kruiden en fruit. Oogstleden kunnen in de periode mei t/m december wekelijks zelf naar wens oogsten. Oogsten wanneer het jou uitkomt (toegang van woensdag t/m zondag); vers, lokaal en op natuurlijke wijze geteeld. Tuinderij De Veldhof werkt op zo natuurlijk mogelijke wijze en volledig zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Er wordt gewerkt op basis van Permacultuur. Voorop staat de teelt van gezond voedsel, met aandacht voor een gezonde bodem.

Stichting Levende Grond heeft als missie om grond weer gezond (levend) te maken, voor en met de gemeenschap; de stichting ondersteunt gemeenschappen die een behoefte hebben om een commons-initiatief te starten en de bijbehorende (landbouw)grond te regenereren. Twee jaar geleden heeft de stichting de grond van De Veldhof aangekocht.

Gegevens

Datum:
20 mei